Заштитна маска за заварување 9-13DIN 1500G

2,999.00 ден 3,499.00 ден

На залиха

Опис

Заштитна маска за заварување со променливо затемнување од 4/9-13DIN со прилагодлива осетливост и доцнење.

Маска дизајнирана да ги заштити очите и лицето од искри, прскање при заварување и какво било штетно зрачење при нормални операции на заварување. Специјалниот филтер автоматски се префрла од проѕирна во темна состојба веднаш штом лакот се запали, а потоа се враќа во проѕирна состојба кога лакот е исклучен. Електронскиот уред се напојува со соларни ќелии со високи перформанси и внатре има две литиумски батерии од 3V, кои треба да се заменат само по долгогодишно користење. Материјал на кацигата: пластика отпорна на удари, полиамид.

Дополнителни информации

Бренд

EAN: 8004386903568