Апарат за заварување INVERTOR Co2 500A MIG/MAG SYNERGIC

Категорија SKU: MIG 550 SWF SYNERGIC DUBLE PULSE

559.990,00 ден

Нема на залиха

Опис

MIG 550 SWF SYNERGIC DUBLE PULSE 500A синергетски инвертер / машина за заварување со  Double Pulse технологија на заварување што го прави овој уред еден од најразновидните  MIG уреди  на пазарот, стандардно опремен со цврста количка која лесно може да држи боца од 50 литри. Оваа синергиска  машина овозможува лесно изведување на различни процеси на заварување вклучувајќи ги и пулсното, двојното пулсирачко ,  МИГ заварување  и заварувањето со електроди. Модерната IGBT инвертер технологија гарантира дека MIG 550 SWF  обезбедува одржливи перформанси со поголема моќност и висок циклус на работа. Дополнително, MIG 550 SWF е стандардно опремен со моќен ладилник со вода кој спречува прегревање во комбинација со вграден вентилатор и гарантира висококвалитетни перформанси на заварување во текот на долг временски период. Инверторот на пулсот Double Pulse има многу обемна база на податоци што овозможува складирање на голем број  различни програми со поставки за заварување. Ова го олеснува управувањето со идеалните поставки. Мобилната единица за довод на жици е опремена и со дигитална контролна табла на која може лесно да се прилагодат и читаат поставките за гас по струја, напонот и струјата на заварување, меѓу другото. Изворот на енергија е опремен и со претходно програмирани синергиски програми за материјали од алуминиум, челик, не’рѓосувачки челик, CuMn, CuSiMn и CuZn. Идеален за заварување на алуминиум, нерѓосувачки челик, јаглероден челик, нисколегиран челик и други легури.

 

Дополнителни информации

Платформа

Технологија

Бренд