АНР Потопна пумпа нечиста вода-инокс 1100W 16500 l/h

Категорија SKU: ARUP1100XD

6,150.00 ден 7,690.00 ден

Нема на залиха

Опис

ICON dirty water 1 ICON corpo acciaio ICON ON OFF automatico 2 ICON cantieri ICON stagni ICON allagamenti

ARUP Series 1100XD е потопна пумпа дизајнирана за нечиста вода. Ова го прави најдобриот одговор, на пример, за пумпање нечиста вода од бари, јами, ровови, резервоари и ровови на градилиштата, со високи перформанси обезбедени од моторот од 1100 W и максимална брзина на проток од 16.500 l/h. Овој модел може да се потопи до длабочина до 7 метри и може да подигне вода до висина до 10,5 метри. Уште повеќе, телото од нерѓосувачки челик обезбедува оптимална заштита од корозија, додека рачката во горниот дел и компактната големина на пумпата го олеснуваат носењето и спуштањето на своето место. ARUP Series 1100XD може да пумпа вода што содржи честички нечистотија до 35 милиметри во дијаметар, до минимална преостаната длабочина на вода од 45 милиметри. Оваа потопна пумпа за нечиста вода, за ставање на дното  се активира автоматски со пливачкиот прекинувач: штом единицата е потоната во водата, прекинувачот се крева за да се активира пумпата. Моделот има и термички прекин на моторот за да обезбеди максимална сигурност и животен век.  Потопна пумпа со тело од нерѓосувачки челик, идеална за нечиста вода Интегрален пливачки прекинувач со систем за автоматско вклучување/исклучување 

Дополнителни информации

Тежина (бруто) 7.2 кг
Димензии (пакет) 24 × 19 × 42 cm
Платформа

Бренд

EAN: 8016287519854