АНР Потопна пумпа нечиста вода 750W 13000 l/h

Категорија SKU: ARUP750PT

3,990.00 ден 4,990.00 ден

На залиха

Опис

ICON dirty water 1 ICON clean water 1 ICON altezza variabile ICON ON OFF automatico 2 ICON cantieri ICON stagni ICON allagamenti domestici ICON swimmingpool ICON pozzetti

ARUP Series 750PT е потопна пумпа дизајнирана да ракува и со чиста и со нечиста вода. Значи, ова е повеќенаменска алатка, способна да работи во широк спектар на услови и успешно да се справи со различни сценарија. Ова е овозможено со преклопните стапала во основата на пумпата: со чиста вода, стапалата ќе останат затворени, додека со нечиста вода ќе се издолжат за да може да помине секој ѓубре под пумпата. Овој модел, во цврста, цврста пластика, може да се потопи до длабочина до 7 метри и може да подигне вода до висина до 8 метри. Моторот, со заштита од прегревање и моќност од 750 W, може да обезбеди проток до 13.000 l/h. Повеќенаменската пумпа за вода ARUP Series 750PT е погодна за различни примени, од испумпување на вода од поплавени простории до одводнување на базени, бунари, езерца, ровови и резервоари. Со автоматскиот пливачки прекинувач, овој уред може да ја отстрани водата до преостаната длабочина од 5 милиметри со чиста и 32 милиметри со нечиста вода. Во двата случаи, мора да се внимава на присутната нечистотија, за да се избегне оштетување на моторот: при пумпање чиста вода, остатоците не смеат да надминуваат 5 милиметри во дијаметар, додека за валкана вода максималниот дијаметар за честичките нечистотија е 30 милиметри. Повеќенаменска потопна пумпа идеална за чиста и нечиста вода, благодарение на нејзините преклопни стапала Интегрален пливачки прекинувач со систем за автоматско вклучување/исклучување Мотор со термички прекинувач Комплет со рачка за лесно носење и потопување

Дополнителни информации

Тежина (бруто) 6.31 кг
Димензии (пакет) 24 × 14 × 45 cm
Платформа

Бренд

EAN: 8016287519830